Een GGD-medewerker zet een boosterprik in een GGD vaccinatie locatie.
Volledig scherm
Een GGD-medewerker zet een boosterprik in een GGD vaccinatie locatie. © ANP

Reacties op strijd horeca en GGD om personeel: ‘Oh, wat heeft de horeca het zwaar’

‘Laten we het eens omdraaien: voor heel inspannend werk krijgen horecamedewerkers wel erg weinig salaris’ en ‘Wanneer gaat Amnesty International een onderzoek instellen naar opzettelijke beschietingen van burgerdoelen door de Russen?’ Dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 10 augustus verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

54 reacties

 • Richard Zeeland

  3 weken geleden
  Terecht dat de horeca niet aan personeel kan komen hebben ze allemaal aan zich zelf te danken.. Ik ga niet meer naar de horeca toe en dat zouden er meer moeten doen laat ze het maar voelen die egoïstische baasjes..
 • Karel Tichmann

  2 maanden geleden
  Dagelijks sterven er jonge gevaccineerde gezonde mensen zonder "enige reden". Tijdens het hardlopen /zwemmen/fietsen. Het spoor van dwang, controle, maatregelen en ongenuanceerd prikken is een doodlopende weg. Een volk in tweeën delen in een tijd waarin verbondenheid harder nodig is dan ooit, is ongezonder dan wat dan ook. Het sociale weefsel van de maatschappij is nu beschadigd. Een stressreactie die op de korte termijn wellicht even wat soelaas biedt voor sommigen een illusie van controle..
 • Hendrik de Groot

  2 maanden geleden
  Even over Won Yip. Volgens mij is dit de horeca-ondernemer die in 2016 het duurste penthouse in Amsterdam heeft aangeschaft. En die man heeft het zwaar?
 • J. During

  2 maanden geleden
  Ik hoor mijn leven al dezelfde mantra dat de lonen te laag zijn en dat ze verhoogd moeten worden. Op korte termijn is dit is natuurlijk heel sympathiek en levert vooral stemmen op voor bepaalde politieke partijen. Dat door al deze loonstijgingen ook werkgelegenheid verdwijnt ontgaat men schijnbaar. Maar verhogen is natuurlijk zinloos als vervolgens de uitgaven van de overheid maar mee blijft groeien. Want het is niet de hoogte van het loon maar wat je netto besteedbaar overhoud waar het om gaat.
 • Breunesse

  2 maanden geleden
  Ik snap het niet. De horeca is tijdens Corona overeind gehouden door de overheid. Terecht. Maar al dat geklaag vind ik niet terecht. Het was nooit goed. Toen de overheid vroeg om dan zelf met een plan te komen was het ook niet goed. Natuurlijk betaalt de ggd meer voor werken op zondag. Dat zou de horeca ook moeten doen. Niet zo klagen aub.
 1. Reacties op onderzoek naar Khadija Arib: ‘Een schandalige zaak’
  36

  Reacties op onderzoek naar Khadija Arib: ‘Een schandali­ge zaak’

  ‘Het begint een ritueel te worden bij D66: tijdens de formatie werd Johan Remkes weggezet als drankorgel omdat de onderhandelingen niet naar de wens van D66 verliepen, en nu Vera Bergkamp onder vuur ligt wordt Arib in diskrediet gebracht’ en ‘Als Johan Derksen zich verspreekt wordt de zaak onderzocht, belachelijk’: dit zijn enkele reacties van lezers op het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 30 september verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Reacties op bonus bij voltijds werken: ‘Parttimers kiezen er bewust voor niet de hele week te werken’
  95

  Reacties op bonus bij voltijds werken: ‘Parttimers kiezen er bewust voor niet de hele week te werken’

  ‘Het zal wellicht een enkeling over de streep trekken, maar om dit nu als succesvol te gaan zien, is helaas utopie’ en ‘Laat het woord democratie in zijn partijnaam maar weg, het is eerder Forum voor Dwazen’. Dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van zaterdag 24 september verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.