Wijkagenten Utrecht Centrum
Volledig scherm
© Wijkagenten Utrecht Centrum

Reacties op Syrische meisje: ‘Ze deed me aan Settela denken’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl. Hieronder de inzendingen die verschenen in de krant van woensdag 4 augustus over onder meer het Syrische meisje op Utrecht Centraal, schijntolerantie en de ingezakte autoverkoop.  

6 reacties

 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  En 'ineens' staat er een elfjarig meisje op het station, duizenden kilometers van huis maar ze komt kennelijk zomaar uit de lucht vallen. In werkelijkheid is ze natuurlijk gestuurd en zodra wij onze menselijkheid hebben getoond komt de rest, vader moeder broertjes zusjes ooms tantes de hele santenkraam en daarna volgen de eisen, ze moeten een huis, ze moeten een uitkering, ze moeten van alles en nog wat en de brave belastingbetaler draait ervoor op.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Robbert Scholten, ik ben een geboren en getogen Zeeuw, maar nadat ik mij goed ingelezen heb kreeg ik ook een pesthekel aan het rijke, en vooral moraliserende Westen. Heeft niks met achtergrond te maken, we doen gewoon vaak hele foute dingen terwijl we tegelijkertijd andere culturen belerend toespreken. Als je dat genoeg ziet krijg je vanzelf een pokke hekel aan de hele situatie. Bas de Bruijn
 • ANN LIMBOS

  1 maand geleden
  Mij doet het denken dat binnenkort de ouders, grootouders, broers en zussen, tantes en nonkels, en wie weet nog meer in Nederland staan, in het kader van gezinshereging !
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder @RobbertScholten; natuurlijk is het zielig. Het probleem is echter omdat wij het zielig vinden en ons hart laten spreken, dat voor anderen het signaal is dit trieste voorbeeld te volgen. In ieder gevangen zal dit meisje als vrouw beter af zijn dan in een islamitisch land. Het ontwikkelen van dergelijke landen is iets van zeer lange adem. Egypte, Turkije, Libanon en Afghanistan zijn daar voorbeelden van.
 • Milan van Schagen

  1 maand geleden
  Al die verhalen in de media over lhbti mensen vergroten volgens mij juist de polarisatie(het woord van het laatste 1,5 jaar)Waarom speciale stukken hierover en ze speciaal maken terwijl zij als gewoon en normaal behandeld willen worden. Zou er aan Frederique gevraagd zijn of ze een jongen of meisje is als het non-gender gebeuren niet zo groot zou worden uitgemeten in de media?
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  21

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.