ANP
Volledig scherm
© ANP

Reacties op trage kabinetsformatie: ‘Suggereer nieuwe verkiezingen, dan lukt het wel’

Lezers weten wel hoe ze de kabinetsformatie vlot zouden trekken. En lost extra loon het lerarentekort op? Dit zijn de onderwerpen die lezers bezighouden naar aanleiding van het nieuws. Hieronder alle brieven die in de krant van woensdag 23 augustus verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

18 reacties

 • gert meijboom

  2 jaar geleden
  Het heet niet voor niets het Politieke Spel; traditionele dans om het pluche en de baantjes. De waarheid is natuurlijk dat er nauwelijks wat te kiezen valt, want om ooit tot een kabinet te komen moet iedereen zoveel water bij zijn eigen wijn doen dat je allemaal hetzelfde bocht door de strot geduwd krijgt. De nare bijsmaken komen van partijtjes die hun kans schoon zien voor paar zeteltjes zonder ooit in aanmerking te komen voor de echte stoelendans. Systeem is rot en achterhaald.
 • John Fender

  2 jaar geleden
  Zolang de politiek een springplank is naar een vorstelijk betaalde baan, heeft men lak aan het volk!
 • Tom Vermeulen

  2 jaar geleden
  Het idee van nieuwe verkiezingen is zo gek nog niet. Je dwingt partijen daarmee uit te leggen wat zij met de vorige uitslag hebben gedaan. En ik denk dat dat nog niet gaat meevallen.
 • Jaap Spruitenburg

  2 jaar geleden
  Kaag zou een goede vrouw voor Mark zijn, geen actief geheugen aan de marketing die je eerder hebt proberen te verkopen en dus ook geen voorbeeld voor de samenleving. Zijn wat dat betreft managers en geen leiders, leiders geven namelijk zoveel mogelijk het juiste voorbeeld. Markie heeft iedereen ieder jaar geslachtofferd zodat die zelf in het Torentje bleef. En steunpilaren zorg, onderwijs en huisvesting die een goede economie mogelijk maken krijgen een gratis applausje en een zoethoudertje...
 • Sandrina Meier

  2 jaar geleden
  Schaf ten eerste het telefoon gebruik van de Ministers per direct af. Telefoon direct inleveren bij binnenkomst van de Tweede Kamer. Volgende punt! De kiesdrempel verhoog die met voorkeurstemmen direct naar 250 duizend. En je zult zien dat het aantal kleine splinter partijen met meer dan de helft wordt gehalveerd. Dan nog het eeuwige gejammer over het feit dat men het niet eens kan worden over wie en hoe en wat men heeft gezegd over Afghanistan. De 3 die nu verantwoordelijk zijn per ontslaan