De situatie in Roemenië loopt uit de hand.
Volledig scherm
De situatie in Roemenië loopt uit de hand. © AP

Reacties op tweedeling: ‘Nog niet duidelijk? Kijk naar Rusland en Roemenië’

Roemenië: 500 doden op één dag, Nederland? 17! En een ander onderwerp uit het nieuws dat lezers bezighoudt: het klimaat richt zijn pijlen ook op ons. Hieronder staan alle brieven die in de krant van zaterdag 30 oktober verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

7 reacties

 • Olga Brink

  2 jaar geleden
  Als de salarissen flink opgekrikt worden dan zijn er straks weer genoeg mensen die in de zorg willen werken.
 • Hans Laats

  2 jaar geleden
  Hans Laats. Wij leven niet in Rusland of Roemenië of in andere landen. Hun levenswijze is anders dan hier. Hier in Nederland zoals de overheid altijd verkondigd dat de zorg hier goed is dus ook minder bezetting van het IC alleen dezelfde overheid de capaciteiten in het IC hebben bezuinigd eveneens ziekenhuizen-bedden.
 • Jan Haaster

  2 jaar geleden
  Per hoofd van de bevolking heeft Nederland zo ongeveer de minste IC-bedden van heel Europa, minder dan een land als Roemenië. Tegelijkertijd is in België de meerderheid van de IC-bedden bezet door gevaccineerden.
 • J Zeeman

  2 jaar geleden
  @Robbert Scholten: Covid-19 (een lid van de Corona virussen) is geen 'griep'. Ja, ouderen (en anderen) met onderliggende problemen sneuvelen aan griep. Echter niet zo ellendig als bij Covid-19. Ook zijn het niet alleen ouderen maar ook jongeren die sneuvelen en dan is er ook nog een heel legioen die (soms maanden later) nog lang de gevolgen ondergaan. Paniek? Nee, maar wel een noodzaak Covid-19 te bestrijden.
 • Ron de Bruin

  2 jaar geleden
  WZ Zuid.. Nee het is geen onzin. De bevolking groeit ieder jaar. en we weten al minstens 25 jaar dat er ook steeds meer ouderen bij komen. Dan de zorg afschalen in plaats van opschalen, is minimaal grove nalatigheid. En dat is nog licht uitgedrukt. Ieder normaal mens kan bedenken dat het dan een keertje spaak loopt. Je kan je afvrgagen. Wat is er mis met onze politici-regeerders?