Lezersbrieven van vrijdag 9 april.
Volledig scherm
Lezersbrieven van vrijdag 9 april. © ANP/AD Fotobewerking

Reacties op versoepelingen: ‘Open? Onze oosterburen praten over een lockdown’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die vrijdag 9 april in de krant verschenen over onder meer de nieuwe Kamervoorzitter en de coronamaatregelen. 

10 reacties

 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  De Rutte-discussie. De nu zo verfoeide bestuurscultuur wordt vooral gedragen door (top)ambtenaren en bestaat al zolang ik mij kan heugen. Veel parlementsleden waren voorheen ambtenaar die de bestuurscultuur als politicus dus gewoon voortzetten, ze weten niet beter. Rutte weg is dus geen oplossing of dé oplossing. Cultuurverandering dient te beginnen in het ambtenarenkorps en is - vrees ik - niet in één kabinetsperiode te realiseren.
 • marcel breukink

  1 maand geleden
  @brief van de dag Kunstmatige suikers? Alle suikers zijn gewoon suiker. Dus allemaal even slecht. Honing, kristalsuiker, rietsuiker, suikers uit fruit. Allemaal ongeveer dezelfde energiehoeveelheid (kcal). @waterstof. Dit past niet in de tunnelvisie van de linkerkant en klimaat ridders. Die zouden de onwaarheid van windenergie eens moeten vertellen. Productie van windmolens en dat er altijd centrales nodig zijn bij wind- en zonne-energie. Ivm met geen wind en zon.
 • John Bluhmen

  1 maand geleden
  Het nieuwe leiderschap van Kaag is niets anders dan verleiderschap. Rutte danst naar de pijpen van Kaag en loopt als een schoothondje achter haar aan. In feite is de macht overgeheveld naar D66. Van premier naar dernier..
 • Ron de Bruin

  1 maand geleden
  Of er nu in Nederland 80% gevaccineerd wordt of 100% het virus zal nooit helemaal verdwijnen. En zal altijd blijven muteren, dat is wat virussen doen. En meestal, in het algemeen, in de historie verzwakken virussen dan. Ik ben ook maar een leek maar dit is de algemene kennis over virussen. Gekeken naar vorig jaar zal het aantal zieken komende maanden waarschijnlijk weer drastisch afnemen. Vorige zomerperiode waren er nauwelijks zieken, en weinig mensen in de ziekenhuizen. September weer toename.
 • Smid

  1 maand geleden
  Groene waterstof. Het valt mij altijd op dat mensen groen waterstof een bruikbare alternatief vinden voor wat alles wat fossiel is maar nooit komt men met een compleet verhaal, te weten wat het kost, wat is de gevraagde omvang en wat is de benodigde omvang om het te maken, wat kost het, wat zijn de nadelen en de risico's, en wie betaalt het?
 1. Doden en honderden gewonden in China door tornado’s
  Play

  Doden en honderden gewonden in China door tornado’s

 2. Malafide hondenfokkers: 'Sommige handelaren verkopen meer dan 3000 puppies per jaar'
  Play

  Malafide hondenfok­kers: 'Sommige handelaren verkopen meer dan 3000 puppies per jaar'