Een Amerikaanse marinier helpt waar hij helpen kan op het vliegveld in Kaboel.
Volledig scherm
Een Amerikaanse marinier helpt waar hij helpen kan op het vliegveld in Kaboel. © Brunopress

Reacties op vluchtelingenstroom: ‘Ik erger mij dood aan egoïstische Nederlanders’

‘Onze bevrijders zeiden ook niet: Eigen volk eerst’, en ‘Laat me nou van de Grand Prix in Zandvoort genieten’: dit zijn twee van de vijf onderwerpen die lezers bezighouden naar aanleiding van het nieuws. Hieronder alle brieven die in de krant van zaterdag 28 augustus verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

25 reacties

 • Piet Heijn

  2 jaar geleden
  Ivan Jankovic legt de vinger op de pijnlijke plek. Het lijkt soms wel alsof de NAVO maar twee dingen kan doen: landen plunderen en wegrennen voor genocide. In wat voor alliantie zijn wij eigenlijk wel niet gestapt met die Amerikanen? Ik hoop dat daar wat kritischer naar gekeken gaat worden. Bas de Bruijn uit Zeeland.
 • Willem Damme

  2 jaar geleden
  Ben het een beetje beu het gaat maar over Afghanistanen dat is erg Erger is als je die foto’s ziet van die omgekomen Amerikaanse soldaten je zult je zoon of dochter maar zo thuis krijgen maar daar hoor ik niemand over stelletje hypocrieten
 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Ik hoop dat Afghanistan hè laatste land is waar we met duizenden de boel wilden regelen,dat lukte niet in Vietnam,Korea,Cambodja,Oost-Europa Afrika,Midden-Oosten enzovoort,die tijd is voorbij en onze levens te kostbaar
 • Marianne Kokshoorn

  2 jaar geleden
  @ivan jankovic...Je hebt HELEMAAL gelijk. Zelfde geldt voor Irak, Voormalig Joegoslavië, Libië. Een land waar geen grondstoffen te halen zijn of strategisch openbreken voor vrije doorgaan naar Midden Oosten/ Rusland is voor de NATO bemoeials niet interessant.
 • Ivan Jankovic

  2 jaar geleden
  @john houbem. Typische reactie van een imperalistisch iemand. De Afghanen hebben er niet om gevraagd dat het Westen daar überhaupt kwam. Wat hebben wij daar als NL überhaupt te zoeken? Niks! Wij proberen onze westerse democratieen op te leggen in landen waar de cultuur totaal anders is. We moeten stoppen met het pseudo kolonie gedachte.