ANP / Hollandse Hoogte / Venema
Volledig scherm
© ANP / Hollandse Hoogte / Venema

Reacties op woningnood: ‘Zorg met vergunningen dat mensen niet te groot of te klein wonen’

‘Wat zegt het over je als je het steeds hebt over ‘wakker worden’, ‘schapen’ en ‘dictatuur’?, en ‘Wijs woningen toe op basis van de grootte van een huishouden’: dit zijn enkele van de onderwerpen die lezers bezighouden naar aanleiding van het nieuws. Hieronder staan alle brieven die in de krant van maandag 13 september verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

14 reacties

 • Leon Dijkstra

  1 week geleden
  Waarom wordt voor iedere charmante oplossing direct gedacht aan belasten @WZ Zuid? Ik lees Uw argument maar alles wat maar een beetje naar voordeel ruikt moet maar belast worden. Laat dat toch en wees blij als er eens een handige oplossing voor het probleem komt.
 • Christina Tache

  1 week geleden
  Eens met Willemien, waarom moet ik een redelijke betaalbare huurwoning uit waar we heel veel aan opgeknapt hebben, en dan wat krijg ik dan ervoor terug? Niet meer dit dorp niet meer in het westen geen tuin meer en minimaal 300 euro meer huur voor minder waarbij ik dan ook mijn woning in oude staat moet achterlaten. Voor zeg nog 3 a 4 jaar dan hebben we AOW (met vast geen pensioen meer) en mag ik er wel weer in maar krijg ik dit nooit meer, makkelijk zeggen ga je huis maar uit, zou u het doen?
 • WZ Zuid

  1 week geleden
  Als je permanente bewoning van recreatiewoningen toelaat is het wel zo eerlijk de waardestijging die daardoor plaatsvinden weg te belasten. Omdat het immers een recreatiewoning betrof zijn mensen daar goedkoper aangekomen. Mensen die een normale woning kochten moesten het volle pond betalen.
 • Karel Van der Merwe

  1 week geleden
  Over de woningcrisis: de overheid straft financieel mensen die bij elkaar in huis zouden willen of kunnen wonen, door hun uitkering enz. te korten. De overheid maakt het onmogelijk voor particulieren om (eventueel tijdelijk) een kamer aan studenten te verhuren. De overheid heeft om onduidelijke redenen bepaald dat zodra iemand geen student meer is, die persoon geen kamer meer mag huren. De overheid heeft allerlei regeltjes tegen tiny houses, en tegen wonen in recreatiewoningen. Enz.
 • Leon Dijkstra

  1 week geleden
  @Andre Pouw, het moet niet echt heel veel gekker worden. Mag ik nog zelf bepalen misschien hoe groot of hoe klein ik woon? Falend beleid afwentelen op de burger? Verder kom je niet?
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.