Stop met de zomertijd, voer een vierseizoenentijd in, zeggen meteorologen van Weeronline.
Volledig scherm
Stop met de zomertijd, voer een vierseizoenentijd in, zeggen meteorologen van Weeronline. © Getty Images/iStockphoto

Reacties op zomertijd: ‘De overgrote meerderheid van de mensen is er toch blij mee?’

‘We weten dat permanente wintertijd ons het beste past’ en ‘Het klootjesvolk draagt de meeste kosten en geeft een groot percentage af aan de schatkist’: dit zijn enkele reacties op nieuwsonderwerpen die lezers bezighouden. Hieronder de brieven die in de krant van maandag 28 maart verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.

41 reacties

 • C.J.H. PIETERSE

  12 maanden geleden
  @Christina Tache: Wat 'n giller, ING-betaalverzoeken die via "Jail" gaan: als hun klanten eerst de gevangenis in moeten om te kunnen betalen, zullen die betalingen wel eens héél lang op zich kunnen laten wachten! Het doet me ook denken aan 't bordspel Monopoly...// De doorgeslagen digitalisering irriteert mij ook, temeer daar serviceverlening nog harder achteruit holt dan de snelheid v. (vaak overbodige!) veranderingen; dagtaak van sommige IT'ers: bedenken v. nieuwe toepassingen, nodig of niet!
 • Elisa deJong

  12 maanden geleden
  Ingrijpen in de natuur… kan niet goed zijn. Het is met een reden dat het is zoals het is.
 • Paul van Dijk

  12 maanden geleden
  @V Blessing, dan is het toch simpel ? In oktober de klok NIET terug. Word je niet gedwongen weer terug later op te staan en volgend jaar niet meer vroeger. En profiteert Nederland het gehele jaar toch meer van de licht uren, want hoeveel staan er in de zomer nu om 5 uur al op ?
 • Dreeke Janssen

  12 maanden geleden
  @J. Simons: Op zich een bijzonder idee. Ware het niet dat je dan een grote wanordelijke puinhoop in de wereld krijgt.
 • Christa Tache

  12 maanden geleden
  Ik heb me lang verzet tegen de ING app. omdat je verplicht wordt dan ook de goede mobieltjes te hebben met laatste update’s. Ook erger ik me dat betaal verzoeken via jail gaan. (Zeker gezien gevaar van fraude) stuur gewoon die acceptgiro die vergeet ik in tegenstelling tot mail die tussen reclame naar onderen verdwijnt ook niet zo gauw. Van mij mag dat digitaliseren wel een beetje minder. Morgen internet er uit en we kunnen en hebben niets meer. Niet eens bewijs dat je geld had.