Volledig scherm
De A50-brug over de Maas bij Ravenstein. © Peter van Erp

17 boetes voor sluipers op parallelweg A50 bij Ravenstein: ‘Duur grapje voor korte tijdwinst’

RAVENSTEIN - Bij verkeerscontroles tussen Ravenstein en Niftrik zijn zeventien boetes uitgedeeld aan automobilisten die een gesloten verklaring negeerden. Agenten voerden de controles maandag en dinsdag uit op de parallelwegen naast de brug bij Ravenstein (A50).

De politie deelde maandag in een uur tien boetes uit. Dinsdagochtend deelden zij zeven boetes uit in een uur. De hoogte bedraagt 95 euro exclusief administratiekosten. Volgens de politie ‘een duur grapje voor een korte tijdwinst’. 

Agenten besloten te controleren naar aanleiding van klachten. De parallelweg naast de brug tussen Ravenstein en Niftrik wordt gezien als sluiproute. De gesloten verklaring houdt in dat het verboden is om de weg in beide richtingen te gebruiken. 

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!