Volledig scherm
Drukte in de Oude Molenstraat ter hoogte van het filiaal van Action. © Van Assendelft/Thomas Segers

Action voelt geen enkele aandrang om uit Oude Molenstraat in Oss te vertrekken

OSS - Er is voorlopig geen oplossing in zicht voor de parkeeroverlast in de Oude Molenstraat ter hoogte van de Action. Die overlast wordt vooral veroorzaakt door klanten van de drukbezochte winkel. Gesprekken met de winkelleiding hebben tot op heden niks opgeleverd. 

,,De Action ziet geen enkele reden om te verhuizen", kreeg wethouder Joop van Orsouw te horen. ,,Het is een heel goedlopende winkel, de huur is schappelijk en het contract loopt nog vier jaar door.” Volgens Van Orsouw bezoeken wekelijks circa tienduizend klanten de winkel, die geen eigen parkeerterrein heeft. De gemeente staat machteloos, omdat de activiteiten van Action voldoen aan het vigerende bestemmingsplan. 

Supermarkt Lidl, die een stukje verderop in de Oude Molenstraat zit, heeft eveneens een vruchteloos overleg  gehad met Action. ,,Lidl heeft aangeboden om de parkeerproblemen in de straat samen op te lossen. Helaas heeft dat nergens toe geleid”, aldus Van Orsouw. Lidl heeft in tegenstelling tot Action wel fors geïnvesteerd in een parkeerterrein naast de winkel.  

Bekeuringen

Er rest de gemeente daarom niets anders dan bekeuringen uit te delen aan bezoekers die hun auto op inritten en groenstroken parkeren. Tot op heden is daar weinig van terecht gekomen. ,,Volgens de bewoners omdat de boa's steeds op het verkeerde moment controleren. Ik heb iemand gesproken die een camera op zijn inrit heeft gericht. In een maand tijd werd er zevenentwintig keer, weliswaar kort, een auto geparkeerd, terwijl dat duidelijk verboden is.” Van Orsouw heeft nu met de afdeling handhaving afgesproken dat die vaker controles uitvoert op momenten dat de Action drukbezocht wordt. 

In een systeem van vergunningparkeren ziet de wethouder weinig heil. ,,We onderzoeken nog hoe de bewoners er tegenaan kijken. Maar nu wordt er ook geparkeerd op plekken waar dat niet is toegestaan. Dat zal met vergunningparkeren niet anders zijn, ben ik bang.”