Bij de BreakOut Run 'ontsnappen' de hardlopers uit een 'gevangenis' en moeten ze al vluchtend een hindernisparcours afleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de BreakOut Run 'ontsnappen' de hardlopers uit een 'gevangenis' en moeten ze al vluchtend een hindernisparcours afleggen. © BD / Peter van Huijkelom

Afblazen of door laten gaan: juni brengt duivelse dilemma’s bij Maasdijk en BreakOut Run

OSS/SCHAIJK - Het is een onmogelijke keuze: alles op alles zetten om het evenement in juni door te laten gaan, of nu al afblazen, terwijl het straks misschien tóch mag. Het zijn keuzes die de organisatoren van bijvoorbeeld de BreakOut Run en De Maasdijk moeten maken.

Het bestuur van De Maasdijk, dat ooit begon als een marathon over de dijk langs de Maas maar inmiddels meerdere afstanden en doelgroepen omvat, dit jaar gepland op 20 en 21 juni, is er nog niet uit. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.