Volledig scherm
Kunstlocatie‏ @Kunstlocatie 5 u5 uur geleden Meer Het educatieprogramma van Kunstlocatie Würth is al jaren succesvol! Gisteren en vandaag bezochten leerlingen van BS De Toermalijn uit Heesch het museum. Prachtige kunstwerkjes gemaakt! Bedankt voor jullie komst! #obsdetoermalijn #kinderen #kunst #educatie © Kunstlocatie

Basisscholen Toermalijn en Delta in Heesch onderzoeken samenvoeging

HEESCH - Ze zitten aan 't Vijfeiken al bij elkaar in het gebouw en delen hun directeur, Marielle Klasen. En nu gaan de basisscholen Delta en Toermalijn in Heesch ook onderzoeken of ze komende zomer moeten samengaan. 

De schoolbesturen Filios Scholengroep en SAAM hebben daar opdracht toe gegeven.  Dat melden ze in een persbericht. Ze denken dat de samenvoeging van beide scholen goed is voor de kwaliteit en de continuïteit van het onderwijs. In een eventuele samenwerkingsschool blijft zowel katholiek als openbaar onderwijs gewaarborgd en blijft de expertise van beide scholen behouden. 

Onder de Filios Scholengroep vallen vijftien basisscholen. Die tellen samen 3300 leerlingen en bijna 350 medewerkers. SAAM is groter (28 scholen) en is een verband dat tot stand kwam na een fusie tussen de schoolbesturen SKBO en OOG.