Dag van de Logistiek
Volledig scherm
PREMIUM
Dag van de Logistiek © Lieke Mulder

'Bedrijven moeten wegens personeelstekort soms zelfs orders weigeren'

OSS - Meer dan vijftig bedrijven presenteerden zich zondag tijdens de Dag van de Logistiek op de Vorstengrafdonk in Oss. Dat deden ze om een kijkje in de keuken te geven, maar zeker óók om mensen enthousiast te maken voor de logistiek. 

En, en dat zou helemaal mooi zijn, meer jongeren te trekken. Jongeren die bijvoorbeeld chauffeur, orderpicker of technisch medewerker willen worden. Een vacaturemarkt was dan ook onderdeel van de dag, die eens in de twee jaar gehouden wordt. Mede-organisator Rob Hermes van Logistiek Platform Oss: ,,Het tekort aan personeel is zeker de laatste jaren weer enorm. We hebben even een dipje gehad tijdens de crisis, maar nu is het personeel niet aan te slepen. Daarbij is het wel belangrijk dat ook in de logistiek de techniek steeds belangrijker wordt."

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.