Toine Kruijssen gaat op pad met de bolderkar om boodschappen te doen voor Heeschenaren die dat zelf niet kunnen of durven.
Volledig scherm
PREMIUM
Toine Kruijssen gaat op pad met de bolderkar om boodschappen te doen voor Heeschenaren die dat zelf niet kunnen of durven. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Bernheze wil inwoners uit isolement halen. Ingrid ten Broeke van Wij, Heesch: ‘Wij zijn er om er voor elkaar te zijn’

HEESCH - Eenzaamheid, mantelzorg, dementie en armoede zijn overal, elke gemeente heeft ermee te maken, moet en doet er wat mee. Bernheze wil een ‘plus op het normale brengen’, zegt wethouder Rein van Moorselaar. De gemeente gaat ‘aanpakken met impact’. 

  1. ‘Heus niet álle buitenlanders zijn slecht’
    PREMIUM
    Column

    ‘Heus niet álle buitenlan­ders zijn slecht’

    Weet u hoe vaak ik de afgelopen week heb gehoord, ‘dat heus niet álle buitenlanders slecht zijn’? Vergoelijkend werd het uitgesproken, de sprekers van deze woorden vond zichzelf heel ruimdenkend, gunden die buitenlanders een disclaimer: hun huidskleur of paspoort betekende niet per definitie dat ze slecht waren, er was ook een kans dat het wel meeviel met ze. Ik schreef over de onderwerpen die erbij hoorden, ik schreef de andere woorden die ze zeiden wél op, maar deze niet. Té gênant.