Volledig scherm
De auto met het lachgas © Instagram/PolitieOss

Bestuurder ligt knock-out in de auto met ballon lachgas nog in de mond

De politie stuitte gisterochtend rond 7.30 uur op een niet alledaags tafereel in Heesch. Daar werd een man of vrouw gevonden in een auto. Hij of zij lag knock-out met een ballon in de mond. 

Een getuige zag dat de gebruiker al zeker een uur ballonnen met lachgas aan het inhaleren was. Dat deed hij of zij in een auto met draaiende motor. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de man of vrouw ‘totaal knock-out’ in de auto lag met een ballon nog in de mond, zo is te lezen op de Instagrampagina van de politie. Uit een speekseltest bleek dat er ook nog andere harddrugs in het spel waren.

De lachgas-gebruiker kan rekenen op een rijverbod en een melding bij het CBR. Lachgas gebruiken is niet verboden volgens de wet, maar wel schadelijk voor je hersenen. Dat geldt al helemaal in het verkeer. Zo waarschuwt de politie. 

 1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

  Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

  MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.
 2. Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’
  PREMIUM
  Column

  Oss als kermisstad: ‘Niet de grootste, wel de vaakste’

  Het nieuwe wijkcentrum in Ussen wordt gecanceld. Dat snap ik best. De kermis was afgelopen, en iedereen was tot de conclusie gekomen dat zolang er kermis is, er helemaal geen geld uitgegeven hoeft te worden aan dorpshuizen, wijkcentra oftewel multifunctionele accommodaties. Alles wat je nodig hebt zijn een paar attracties en een poffertjeskraam. Iedereen komt er, uit alle wijken, uit alle bevolkingsgroepen, -lagen, en -klassen.