Volledig scherm
De hennepkwekerij was gevestigd in een woonhuis © Twitter Boa_Moerdijk1

Bewoner met ‘vreemd verhaal’ valt door de mand in Oss en geeft verborgen hennepkwekerij prijs

OSS - De politie heeft bij een ‘vreemde melding’ van een woninginbraak geen inbrekers maar een hennepkwekerij gevonden aan de Vivaldistraat in Oss afgelopen woensdagnacht. De bewoner kon de vragen van de politie maar moeilijk beantwoorden en viel uiteindelijk door de mand. 

De politie ging rond 03.50 uur op een melding af, waarbij ze dachten inbrekers op heterdaad te betrappen. Maar bij aankomst werd er niemand gezien in het pand. Wel kwam de bewoner thuis, die volgens de politie een vreemd verhaal had.

Iets te verbergen

,,Het werd duidelijk dat hij iets te verbergen had”, zegt een wijkagent uit Oss na zijn verhaal te hebben aangehoord. De politie ging zijn huis binnen en vond een volledige hennepkwekerij met 243 planten en 3,5 kilo aan gedroogde henneptoppen. Ook werd stroom illegaal afgetapt.

Wie de melding van de woninginbraak heeft gedaan, is onduidelijk. De bewoner is aangehouden en moet zich voor de rechter verantwoorden. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.