Volledig scherm
Operatie Alfa bij woonwagenkamp Hoogheuvelstraat Oss. Fotograaf: Van Assendelft/Jeroen Appels © Van Assendelft Fotografie

Bewoners nog niet naar huis na massale politieactie op woonwagenkamp Oss

OSS - De ongeveer 25 bewoners van het door de politie doorzochte woonwagenkamp in Oss kunnen donderdag vermoedelijk nog niet terug naar huis. Dat meldde de politie. Zij hebben elders onderdak gekregen, omdat de grote operatie op het afgegrendelde kamp enkele dagen in beslag neemt.

Het kamp werd woensdag volledig afgesloten voor een groot onderzoek naar een criminele familieDrie mannen van 55, 48 en 26 jaar - allen familieleden - zijn aangehouden. De 48-jarige man is Martien R., die geldt als de ‘godfather’ van Brabant. De mannen worden onder meer verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie.

De drie verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij de doorzoeking van het kamp in Oss en andere plekken zijn automatische vuurwapens, harddrugs, geld en mogelijke explosieven gevonden.

 1. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.