Volledig scherm
De gewraakte rotonde in Heesch. © Mari van Rossem

Bijna volgend ‘slachtoffer’ op de rotonde in Heesch: de verslaggever

Bij de dorpspompOef! Is de Dorpspomp-chroniqueur deze ochtend zelf bijna rotondeslachtoffer in Heesch. Bij de wandeloversteek ter hoogte van de Boerenbond sjeest een gehaaste, witte Nissan met opgestoken middelvinger zowat de veters uit de schoenen.

 ,,Ja, zo gaat dat hier", reageert de 20-jarige Amy Boshamer die juist haar vier maanden jonge ('Huskey kruising Akita') Jetta uitlaat. ,,D'r wordt hier enorm hard gereden, met name door automobilisten die vanaf de Graafsebaan naar deze rotonde rijden. 's Avonds is het helemaal goed oppassen als we bij het uitlaten van Jetta willen oversteken. Probleem is ook dat automobilisten niet over deze rotonde heen kunnen kijken, ze missen overzicht."

‘Hoe halen mensen het in hun hoofd om zo hard naar zo’n verkeersplein te rijden’

Volledig scherm
De gewraakte rotonde in Heesch. © Mari van Rossem

,,Ja, ik weet wat het is als er iemand uit je naaste omgeving wordt aangereden", vult Amy zichzelf aan. ,,In 2010 overleed mijn oudere broer Joshua na een aanrijding op de rotonde van het Titus Brandsmaplein in Oss. Ik vind het elke keer weer verbazingwekkend te zien hoe mensen het in hun hoofd halen om zo hard naar zo'n verkeersplein te rijden. Tja, en als je als bestuurder dan ook nog doorrijdt, zoals eerder deze week hier, dan heb ik daar maar één woord voor: schandalig."

Corry van Heeswijk (73), die net aan haar conditie werkte bij Go4Fit, zegt altijd op haar hoede te zijn als ze bij deze rotonde 't Kruispunt oversteekt. ,,Ik ben, ook als voetganger, al vaker nét niet geschept; door van die mènnekes met petjes die met een rotgang rijden. Maar het zijn niet alleen de automobilisten die gevaarlijk doen; vlak de fietsende jeugd uit Nistelrode niet uit. Vier man sterk naast elkaar gaat het soms richting Oss."

Vanuit Nisseroi neemt de 37-jarige Alicia Sakbal elke werkdag 's ochtends om half zeven de gewraakte rotonde. ,,Geloof het of niet: zó vroeg al moet je enorm op je hoede zijn. Niet iedereen is dan kennelijk al wakker."

Volledig scherm
. © BD