Volledig scherm
PREMIUM
De actiegroep ‘Schaijk hoort bij Oss’ mobiliseert de inwoners. © Maarten van de Rakt

Borden van actiegroep ‘Schaijk bij Oss’ spoorloos verdwenen

SCHAIJK - Een pesterijtje of een doelgerichte actie? Twaalf van de zeventien sandwichborden van de actiegroep 'Schaijk hoort bij Oss’ zijn spoorloos verdwenen. ,,Wie is er in Schaijk zo laag en laf om dat te doen?”, vraagt Nol de Jong zich af namens de groep.

De borden in het centrum attenderen inwoners op de raadsvergadering van de gemeente Landerd. De fusie met Uden staat weer op de agenda. De actiegroep wil zoveel mogelijk mensen optrommelen om de raadsleden donderdag  te laten zien dat ‘Schaijk niet met zich zal laten sollen’.

 1. ‘Koning van de Brabantse onderwereld’ en zijn zoon opgepakt, enorme actie bij woonwagenkamp
  400 agenten ingezet

  ‘Koning van de Brabantse onderwe­reld’ en zijn zoon opgepakt, enorme actie bij woonwagen­kamp

  De doorgewinterde crimineel Martien R. en zijn zoon zijn vanochtend door de politie opgepakt bij een politieactie in het Brabantse Oss. Dat bevestigt zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers. In totaal zijn er drie mensen aangehouden. Zij worden verdacht van drugshandel op grote schaal, ernstig geweld, intimidatie, lidmaatschap van een criminele organisatie en het bezit van vuurwapens. Martien R. staat bekend als de ongekroonde koning van de Brabantse onderwereld.
 2. Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgesproken van handel in hennep
  PREMIUM

  Rechter fileert bewijzen justitie: Osse vader en zoon vrijgespro­ken van handel in hennep

  DEN BOSCH/OSS Een 53-jarige Ossenaar en zijn 24-jarige zoon zijn door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van het verkopen van drugs vanuit vaders woning in het centrum. Agenten vonden tijdens een huiszoeking op 10 november 2016 in het huis 26 gram hennep. De Ossenaar, zijn echtgenote en zijn zoon verklaarden later dat deze drugs de gezamenlijke familievoorraad betrof ‘voor eigen gebruik’.