Harmen Klaver
Volledig scherm
PREMIUM
Harmen Klaver © prive


Harmen Klaver roept op tot massaal trompetgeschal met dodenherdenking

OSS - Trompettisten gaan in groten getale met dodenherdenking op 4 mei 's avonds het Signaal Taptoe Infanterie spelen. ,,Het idee is dat in je eigen tuin te doen, in de straat, op een plein, bij een verzorgingshuis, ziekenhuis of op een kerktoren”,  zegt Ossenaar Harmen Klaver.

Het is een initiatief van een groep trompettisten. Maar sinds Harmen Klaver (66) de oproep verkondigt op Facebook, inclusief de correcte bladmuziek, gaat het hard. Dat komt ook doordat hij een bekende is in muziekkringen. Klaver was onder meer trompettist van het Orkest Koninklijke  Luchtmacht en chef-dirigent van fanfare-orkest Koninklijke Luchtmacht. Muziekgezelschappen die hij dirigeerde vormen een hele waslijst. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.