Volledig scherm
PREMIUM
Noud Bongers redt het Brabants Kerstgedicht. © -

Brabants Kerstgedicht verhuist van Boxmeer naar Lith

LITH - Kerstmis is nog héél ver weg, maar Lithenaren Noud Bongers en Annette Raemakers vertoeven er nu al een beetje in gedachten. Ze halen het Brabantse Kerstgedicht naar Lith. Zo komt het literaire evenement vanuit Boxmeer terug binnen de Osse gemeentegrenzen. Het beleefde zijn debuut tijdens Ravenstein bij Kaarslicht in 1997.

De Brabantse liedjeszanger Bongers en bibliothecaresse Raemakers staan te popelen om het stokje over te nemen van (eerste winnaar) Carel Thijssen en Mientje Wever uit Boxmeer. Zij tekenden voor de laatste twaalf afleveringen. Privé-omstandigheden en gezondheidsredenen noopten hen tot een ‘pijnlijk besluit’.

  1. Macharen organiseert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    Macharen organi­seert eigen kermis mét dorps-BBQ en lunch

    MACHAREN - ,,Een dorpsfeest met kermisthema. ” Zo betitelt Theo Breuring, als een van de aanjagers van de Macharense kermis 2.0, de festiviteiten dit weekeinde in de Polderstraat. ,,Nu de gemeente haar handen van onze dorpskermis heeft afgetrokken, zijn we met een eigen werkgroep aan de slag gegaan. Deze tweedaagse is daarvan het resultaat. Overigens wel met subsidie van gemeente en dorpsraad. De belangstelling is enorm.”