Volledig scherm
PREMIUM
. © Susan Reijnders

Brede steun in Oss voor harde lijn richting Uden en Landerd: ‘We zijn er systematisch buiten gehouden’

OSS - De gemeente Oss is vanaf het allereerste begin systematisch buiten de fusieplannen van Uden en Landerd gehouden. Dat zei de Osse burgemeester Wobine Buijs donderdagavond tijdens een commissievergadering. Daar bleek dat alle partijen de harde toon van Oss richting Uden en Landerd steunen.

Quote

Er werd niet naar ons geluisterd, er was geen oor voor onze inbreng

Wobine Buijs, burgemeester

Het Osse gemeentebestuur presenteerde eerder deze week een gepeperde brief aan de collega's in Uden en Landerd, waarin gehakt wordt gemaakt maakt van hun fusieplannen. Die zijn wat het college betreft onlogisch omdat Schaijk en Reek veel beter bij Oss passen. Onverstandig gelet op bestuurskracht. En oncollegiaal, voor wat betreft de claim op de naam Maashorst. 

Volgens Buijs is op alle mogelijke manieren geprobeerd een gesprek te voeren met Uden en Landerd. Vertegenwoordigers van de twee buren kwamen ook steeds braaf naar het Osse gemeentehuis. ,,Maar alleen omdat dat moet van de wet. Er werd niet naar ons geluisterd, er was geen oor voor onze inbreng.”

 1. 
Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP
  Stille getuigen

  Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP

  OSS - Nederland heeft een 'rijke’ geschiedenis aan stakingen, zo bewijst het onlangs verschenen ‘Groot Stakersboek’. Ze waren er voor meer loon, betere werkomstandigheden, kortere werkduur, minder werkdruk en veel andere als onrechtvaardig beschouwde omstandigheden van de werkende mens. Geen sector of beroepsgroep blijkt ontkomen te zijn aan 'de stakingsbacil', zoals De Stad Oss het in 1922 noemde. Zelfs de bakkers in Oss en omgeving zijn ooit gaan staken.
 2. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.