Volledig scherm
PREMIUM
Zuster Chiara (links) en Emanuël bij een uitstalling van producten in het Megense klooster. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Clarissen blieven geen worst meer; Vegetarische Zuster moet klooster in Megen redden

MEGEN - De ‘Aardse kapucijnerspread’ was na de presentatie als eerste uitverkocht. Maar ook voor de ‘courgettejam met sinaasappel’ was veel belangstelling. Het zijn enkele producten van De Vegetarische Zuster, de nieuwe productlijn van de Clarissen in Megen. Het is een van de nieuwe inkomstenbronnen die het klooster voor de toekomst moeten behoeden. 

Trouwdag in het verschiet? Groot buitenfeest op het programma? Breng een worst naar de nonnen van Megen en zij bidden voor mooi weer. Dat de Clarissen al  jaren op een vegetarisch dieet leven is niet algemeen bekend. Maar daar komt allicht snel verandering in. De Clarissen brengen namelijk een aantal spreads, jams en theesmaken op de markt onder het merk De Vegetarische Zuster. De producten worden verkocht in streekwinkels als Boer Spierings in Oss. 

  1. Ná project Rembrandt schildert Fleur lekker door in 't park
    PREMIUM

    Ná project Rembrandt schildert Fleur lekker door in 't park

    Fleur de Blieck (25) was begin dit jaar op televisie te zien tijdens Project Rembrandt, een competitie waarin amateurschilders in de voetsporen van de oude meester treden. De oud-Osse, die nu in Nijmegen woont, lag na aflevering zes uit de competitie. Ze won in eerste instantie een schilderproef met olifanten, maar 'verprutste' een proef met ballroomdansers. ,,Ik had er vrede mee hoor, dat ik eruit lag. De batterij was ook wel een beetje leeg."