Volledig scherm
PREMIUM
Ophalen van oud papier. © Wels Thieme

Clubs en bedrijven in Bernheze hielpen elkaar met oud papier op kosten gemeente

HEESCH - Bernheze heeft jarenlang gratis papierafval opgehaald bij bedrijven, en er zelfs voor betaald via een garantieregeling met buurt- en sportverenigingen. Onrust regeert nu deze praktijk is stopgezet. 

Clubs en een onbekend aantal bedrijven in Bernheze hebben elkaar jarenlang een handje geholpen, op kosten van de gemeente. Vrijwilligers gooiden tijdens hun inzamelrondes voor oud papier van huishoudens ook het (karton-)afval van bedrijven in de kraakwagen. Zo bespaarden de firma's op afvalkosten en profiteerden de verenigingen extra van de voor hen gegarandeerde kiloprijs. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.