Volledig scherm
PREMIUM
Samenstelling fijn restafval foto assendelft graphic BD © bd

De Osse kliko's zitten vol, maar níet met restafval: ‘We komen de gekste dingen tegen’

OSS - Van iedere tien kilo die in Oss in de grijze kliko belandt, is er amper één ook daadwerkelijk restafval. De overige negentig procent hoort eigenlijk thuis in een andere bak of container. Dat blijkt uit een zogeheten sorteeranalyse die de afgelopen maanden in Oss is uitgevoerd. 

Speciaal voor de steekproef keerde een extern bedrijf honderden grijze kliko’s binnenstebuiten op de gemeentewerf in Oss. Bewapend met een mondkapje en een paar stevige handschoenen hebben medewerkers toen al het vuil opnieuw gesorteerd. Meer dan een derde van het gewicht bleek te bestaan uit etensresten. Ook zat er volop papier, plastic en gft in de bakken.

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.