Volledig scherm
PREMIUM
De politie doet onderzoek na de dodelijke schietpartij in juni 2018 bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat © ANP

Deze crimineel (24) deed valse moordbekentenis voor 1,5 miljoen euro, nu is hij wéér opgepakt

Een 24-jarige man uit het Brabantse Oss die vorige week is aangehouden in een grootschalig onderzoek naar een beruchte criminele familie, is de man die in juni 2018 een valse bekentenis aflegde over een dodelijke schietpartij, waarbij Ossenaar Peter Netten om het leven kwam. Deze Kaan D. werd in december 2018 vrijgelaten omdat politie en justitie aanwijzingen hadden dat hij de valse bekentenis aflegde in ruil voor 1,5 miljoen euro. 

Peter Netten werd op 4 juni 2018 doodgeschoten bij het woonwagenkampje aan de Hoogheuvelstraat in Oss, het hoofdkwartier van de familie R., al sinds november het doelwit van Operatie Alfa, een grootschalig onderzoek naar de familie. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.