Volledig scherm
PREMIUM
Voor zover bekend is Taco, hier met trainer Monique de Jong, het enige schipperke dat wordt ingezet als hulphond. © Parry Vermeulen

Een bijzondere hulphond met gebarentaal uit Herpen

HERPEN/RAVENSTEIN - De Stichting Hulphond Nederland uit Herpen leidt momenteel een schipperke op als zogeheten signaleringshond voor een dove vrouw. Voor zover bekend is niet eerder een hond van dit ras ingezet als hulphond.

Taco, zoals het dier heet, wordt de komende vijftien maanden opgeleid door Monique de Jong. Het schipperke (een klein uitgevallen herdershond, red.), met een Ravensteinse reu als vader, wordt opgeleid om een dove cliënt van Stichting Hulphond Nederland te ondersteunen. 

 1. Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdieren
  PREMIUM

  Al honderd jaar stro en voer van Fleuren voor je knaagdie­ren

  OSS/BERGHAREN - De vrachtwagens van Fleuren kun je door heel Nederland en Europa zien rijden. Grote kans ook dat uw konijn, hamster of cavia op stro zit en voer eet van het Bergharense familiebedrijf, dat ook een flinke vestiging heeft in Oss. Het zijn twee belangrijke bedrijfstakken, maar er is meer. En wie weet wat er in de toekomst nog komt, want een ding is zeker: ondernemen zit de Fleurens in het bloed. Al 100 jaar.
 2. Wat is schadelijker: als een kind niet in speltherapie kan of als het buurthuis dicht gaat?
  PREMIUM
  Column

  Wat is schadelij­ker: als een kind niet in spelthera­pie kan of als het buurthuis dicht gaat?

  Toevallig stond ik voor mijn huis, toen bij de overburen de garagedeur openzwaaide. Er verscheen een vlag, en daarachter de twee meest opgeluchte en glunderende gezichten die ik in tijden zag. Het buurmeisje was geslaagd. En terwijl ze probeerde de vlag op te hangen, met de boekentas er alvast aan, maakte haar moeder foto's. De middag had lang geduurd, wachtend op het telefoontje van school. Ze bleek een 8,6 voor wiskunde gehaald te hebben, en uit het verhaal bleek dat dat ongeveer de som was van alle cijfers die ze in haar vwo-carrière voor het vak gehaald had.