'Fatality: The Raw Outdoor Festival' aan de Geffense Plas in Oss
Volledig scherm
PREMIUM
'Fatality: The Raw Outdoor Festival' aan de Geffense Plas in Oss © Jaap van der Doelen

Feesten na de coronacrisis: Oss schaaft aan nieuwe spelregels voor vier locaties

OSS - Hoeveel feestjes mag je er houden? Hoeveel mensen zijn er welkom? En hoe hard mag de muziek staan? Oss brengt het tot achter de komma in kaart voor vier feestlocaties in de gemeente. Zo weten organisatoren en bewoners waar ze aan toe zijn op de Heuvel, Eikenboomgaard, het Meester Gielenplein én bij de Geffense Plas.

Ergens is het cynisch om juist in deze tijd met feesten en festivals bezig te zijn. Alle grote evenementen zijn vanwege de coronacrisis immers nog maandenlang verboden. Maar toch kan Oss niet stilzitten. Het huidige evenementenbeleid werd ruim anderhalf jaar geleden al aan gort geschoten door de rechter en later de Raad van State. De zogeheten locatieprofielen waar Oss nu mee aan de slag gaat, zijn een eerste stap op weg naar nieuwe spelregels.

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.