Volledig scherm
PREMIUM
Zitten er nu spanten van zweefvliegtuigen in de zoldering van de de schuur van Fridtjof Bremer, of? © Jeroen Appels/Van Assendelft

Geen geallieerde vliegtuigspanten. Maar wat zit er dan
onder het dak van Fridtjof's schuur?

Zolder óp, kelder ínIn een serie verhalen gaat het Brabants Dagblad deze zomermaanden op zoek naar het relaas van streekgenoten met bijzondere kelders of zolders. Vandaag: Demenaar Fridtjof Bremer.

Demenaar Fridtjof Bremer, mede-eigenaar van ‘De Tuinen in Demen’, moest wel even slikken toen hij onlangs van deskundigen van het Nationaal Bevrijdingsmuseum vernam dat de unieke zoldering van zijn tuin-entree mét theeschenkerij tóch niet gelinkt mag worden aan de vleugelspanten van geallieerde zweefvliegtuigen. De ontnuchterende streep door zijn vliegtuigspantenverhaal levert nu de voortzetting van een speurtocht op.

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.