Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt.
Volledig scherm
Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt. © Maarten van den Hurk / BD

Gemeenten geven Eerlijk over Heesch West geen geld

HEESCH/VINKEL - Omwonendenplatform Eerlijk over Heesch West krijgt geen gemeentelijke subsidie voor zijn strijd tegen het beoogde bedrijventerrein. Bernheze, Den Bosch en Oss wijzen een verzoek om 75.000 euro steun af.

Dit hebben de betrokken gemeentebesturen besloten en woensdag aan het platform gemeld. ,,Wij zijn hier uiteraard niet blij mee,’’ reageert Henk Verstegen namens Eerlijk over Heesch West. ,,Dit ontneemt ons de mogelijkheid om met gefundeerde reacties te komen.’’

Het bewonersplatform heeft bezwaren tegen de plannen voor het grote bedrijventerrein tussen Heesch, Vinkel en Geffen. Daarop zijn ook drie windturbines ingetekend. Met de gevraagde 75.000 euro had de groep deskundigheid willen inhuren, om de plannen beter te bestuderen en om bezwaren beter te onderbouwen.

Ongebruikelijk en onnodig

Volgens de drie gemeenten is het ongebruikelijk om protestgroepen financieel te steunen en ook onnodig. Bernheze, Den Bosch en Oss vinden dat zij zelf al erg veel doen om goede en ook eerlijke informatie te geven. Er is geen noodzaak, redenen de drie, om die informatie nog eens te laten checken.

Eerlijk over Heesch West beraadt zich nog op een formele reactie tegen de afwijzing. Het platform werkt intussen ook aan een alternatief ontwerp voor het bedrijventerrein. 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.