Volledig scherm
Charles Veerkamp demonstreert. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Gloednieuw dronepark Schaijk blijft ongebruikt: geen ontheffing om vlakbij Volkel te vliegen

SCHAIJK - Het was een mooie troef, zo'n hip droneparcours bij het gloednieuwe Roompot -vakantiepark in Schaijk. Parkeigenaar Charles Veerkamp maakte er in de media goede sier mee. Maar de drones komen daar, precies een jaar na dato, definitief nooit meer van de grond. 

De drones hebben na de opening maar enkele weken gevlogen. Veerkamp bleek een ontheffing nodig te hebben om met drones te mogen vliegen. Dat heeft te maken met de nabijheid van vliegbasis Volkel. Veel gevaar zouden Veerkamps drones overigens niet hebben opgeleverd. Ze waren zo afgesteld dat ze maar een paar meter buiten de baan konden vliegen.

Volledig scherm
Impressie van de bijzondere hindernisbaan voor drones, toen hij nog aangelegd moest worden. © Vakantiepark Schaijk

,,Ik heb me wel verdiept in de aanvraag van een ontheffing. Maar in februari en maart hadden we onze handen vol aan de opening van het vakantiepark. Daar lag de prioriteit. We hebben het bewust een tijdje laten liggen”, verklaart Veerkamp. 

,,Ondertussen zagen we dat kinderen het parcours gebruikten als een hindernisbaan. Dus het voorzag in een behoefte. We hebben besloten er een speeltuintje van te maken. Die hadden we nog niet. In het voorjaar bouwen we het parcours om met netten en klimtouwen”, zo legt de parkeigenaar uit.  

Is dat niet jammer van zo'n eigentijdse attractie? ,,Er was wel veel animo voor. Maar ach, niet alle ideeën van een ondernemer slagen. Het heeft in elk geval voldoende publiciteit opgeleverd”, grijnst Veerkamp. ,,En die drones, dat waren de kosten niet.” 

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.