Volledig scherm
PREMIUM
Bij pannenkoekhuis Oude Maas werd woensdagmiddag een ludiek bouwbord onthuld ter aankondiging van de ongewenste mestfabriek aan de Osse haven. © Peter van Erp

Greenpeace wil eind aan ‘Rabostank’ in Brabant en Limburg

OSS - Een actie van Greenpeace op het Brabantse platteland is geen alledaagse gebeurtenis. Woensdag doken de milieuactivisten ineens op in Oirschot en Macharen bij Oss. En ook in het Limburgse Horst werd campagne gevoerd tegen het investeringsbeleid van de Rabobank in de agrarische sector. 

Op drie ludieke bouwborden in de drie genoemde plaatsen wordt geageerd tegen de ‘Rabostank’. ‘Hier wordt gewerkt aan klimaatverandering en dierenleed', luidt de ondertitel. De borden zijn geplaatst nabij plekken waar een megastal is verrezen (Horst), een megastal staat gepland (Oirschot) en waar een enorme fabriek moet komen om alle overtollige mest te verwerken (Oss). 

  1. Twijfel over getuigen in hoger beroep vleesverwerker Willy Selten uit Oss

    Twijfel over getuigen in hoger beroep vleesver­wer­ker Willy Selten uit Oss

    DEN BOSCH/OSS - Door het horen van twee nieuwe getuigen onder ede in het hoger beroep van vleesverwerker Willy Selten uit Oss zijn justitie en Selten alleen maar verder uit elkaar komen te staan. Het OM trekt de verklaring van een de getuigen in twijfel en ziet slechts een bevestiging dat Selten valsheid in geschrifte heeft gepleegd. Seltens advocaat Frank van Gaal twijfelt sterk aan de verklaring van de andere getuige.