Volledig scherm
© Thinkstock

'Heel Herpen bakt' voor lustrum zorgcoöperatie

HERPEN - Naar aanleiding van het eerste lustrum van zorg-coöperatie 'Het Land van Herpen' probeert het bestuur heel Herpen aan het taartenbakken te krijgen.

Bestuurslid Thea van Leeuwen: ,,Tijdens de laatste jaarvergadering gaven de leden aan dat er bij zo'n eerste jubileum zeker koffie met gebak hoort. De populariteit van het tv-programma Heel Holland Bakt deed de rest."

De inwoners uit het Land van Herpen waartoe ook Overlangel, Keent en Neerloon behoren, worden uitgenodigd om taarten te bakken die door een professionele jury worden beoordeeld. Daarvoor heeft de Zorgcoöperatie Jeroen van de Berg van foodtruck 'Lekker van Jeroen', Jeanine van de Wijst van Jeanine-Cuisine, Marcel Sanders van de bakkerij Sanders en Jeffrey Megens van restaurant Trien bereid gevonden.

In productie

Van Leeuwen: ,,Alle deelnemers brengen hun taarten op de eerste zondag van oktober en november naar de Huiskamer in 't Slotje. Daar worden ze door de jury beoordeeld. Ook de bezoekers mogen proeven en punten geven. De winnende taart wordt door bakkerij Sanders in productie genomen en tijdens het jubileumfeest in november op ludieke wijze aangeboden."