Volledig scherm
Koning Willem-Alexander tijdens een werkbezoek aan de Herenboeren in Boxtel. © ANP

Herenboeren Oss presenteren zich na film in Groene Engel

OSS - Samen op een duurzame wijze een boerderij uitbaten. Dat is het doel ven de Herenboeren in Oss. Donderdag 16 januari vertellen de initiatiefnemers die hiervoor een coöperatie willen starten over hun plannen. Dat doen ze in de Groene Engel, na de vertoning van de film ‘The Biggest Little Farm’. 

The Biggest Little Farm vertelt het verhaal van cameraman John Chester en zijn vrouw Molly die een stuk dor land aanschaffen en ombouwen tot een duurzame boerderij met een zelfregulerend ecosysteem. Voor de toekomstige Herenboeren een zeer inspirerend verhaal over de duurzame mogelijkheden die de natuur te bieden heeft. Kaartjes voor de film zijn te koop aan de kassa en via de website van de Groene Engel.

Na de film wordt duidelijk welke status de plannen voor een Herenboerderij in de gemeente Oss hebben. Wilco van Zeeuw zal vertellen over zijn natuurinclusieve boerderij in Slabroek. Belangstellenden kunnen vragen stellen en met elkaar in gesprek te gaan. 

Volledig scherm
Hans van Wijk en Willem van der Burgt willen samen met zes andere Ossenaren een Herenboerderij stichten. © Peter van Erp