Volledig scherm
PREMIUM
In Boxtel draait de herenboerderij al vier jaar. © Marc Bolsius

Herenboeren planten hun zaad nu ook in Oss: ‘Op je eigen boerderij in je eigen voedsel voorzien’

OSS - Niet alleen weten waar je eten vandaan komt, maar zelf bepalen wat er geteeld wordt en hoe. Dat is het uitgangspunt van de Herenboeren. De boer is in dienst van de coöperatie en de leden zijn tegelijk opdrachtgever en afnemer van de opbrengsten. In Oss is een initiatiefgroep opgestaan die een Herenboerderij aan de rand van de stad wil stichten. 

,,Wat is er mooier dan op de fiets naar je eigen boerderij te trappen om daar je eigen kool uit de grond te trekken?” Willem van der Burgt ziet het al helemaal voor zich. ,,Ook om te weten dat die kool niet van de andere kant van de wereld komt en in plastic wordt verpakt. Het milieuaspect is voor mij een belangrijk onderdeel van het Herenboerschap.”  

  1. Honderdjarige Jet Wolters wás de krant
    PREMIUM
    Stille getuigen

    Honderdja­ri­ge Jet Wolters wás de krant

    Honderd jaar geleden werd ze geboren. Honderd jaar geleden ook kwam ze voor het eerst in de krant. In de Stad Oss stond ze bij de geboorteberichten van de burgerlijke stand: Henriëtta Maria Wolters, dochter van Theodorus A. Wolters en Petronella M. Smits. In februari 1920 was dat, nog onwetend van de rol die voor haar was weggelegd in de Osse dag- en weekbladpers. Vorige week is ze honderd jaar geworden en daarom vandaag opnieuw in de krant.