De wagen van carnavalsvereniging Save Water, Drink Bier in Megen. Met aan de achterkant de muur van geluid, die volgens de politie net zoveel lawaai produceert als een opstijgende straaljager.
Volledig scherm
PREMIUM
De wagen van carnavalsvereniging Save Water, Drink Bier in Megen. Met aan de achterkant de muur van geluid, die volgens de politie net zoveel lawaai produceert als een opstijgende straaljager. © Jan Ploegmakers

Herriekar buldert als opstijgende straaljager, maar carnavalsclub zelf zegt: ‘Hij stond maar zacht’

HAREN/MEGEN - Hun skihut op wielen maakte volgens de politie net zoveel lawaai als een opstijgende straaljager,  maar zelf vinden de leden van carnavalsvereniging Save Water, Drink Bier uit Lithoijen het wel meevallen. ,,Die 135 decibel klopt niet, hij stond maar zacht”, zegt Marthijn van Disseldorp over de geluidsmeting van de politie.

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.