Volledig scherm
Het voetbalplaatjesboek van Nooit Gedacht ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan. © Geert Piek/BD

Honderden Geffenaren in ban van dorpskwis: Franse volkslied zingen en zoeken naar voetbalplaatjesboek

GEFFEN - Met een elftal veertien regels van het Franse volkslied op camera zingen, een geheime proef waarbij voelen centraal staat en een hele trits lokale en (inter)-nationale vragen. Het waren de ingrediënten van de achtste Geffense Kwis die zaterdagavond gehouden werd.

Eerdere jaren was de kwisavond altijd op 30 december, maar dit jaar was gekozen voor een andere datum. 45 teams - honderden Geffenaren dus - streden voor de winst. Zij moesten er bijvoorbeeld zien achter te komen waar dorpsgenoot Greet van Erp onderstaande foto, dit jaar gepubliceerd in het Brabants Dagblad op Mijn BD, had gemaakt. 

Volledig scherm
Antwoord: de Aubisque in Frankrijk. © Greet van Erp

Een andere moeilijke opdracht was om erachter te komen wie op deze foto stonden. En wat te denken van een ingewikkelde rekensom aan de hand van het voetbalplaatjesboek van Nooit Gedacht uit het seizoen 2010/2011. Eerste voorwaarde was natuurlijk om dat boek tevoorschijn te ‘toveren’. Dan moest je vervolgens ook nog achter geboortedata van spelers zien te komen. En daarmee moest je dan via een formule op een specifiek getal zien te komen.

Nee, de kwis was niet bepaald makkelijk, maar om 23.30 uur hadden alle teams na vijf uur lang de hersens kraken het antwoordenboek ingeleverd. Op 27 december wordt bekend wie de Geffense Kwis gewonnen heeft en daarmee Kwis’t, dat zijn titel op de thuisbasis in de polder verdedigde, opvolgt.

Volledig scherm
Titelverdediger Kwis't in actie. Of zij hun titel succesvol verdedigd hebben, zal op 27 december blijken tijdens de prijsuitreiking. © Geert Piek/BD