Volledig scherm
Michel van Hoeij in de ringen tijdens 24 uur crossfit workouts voor Serious Request met eigenaresse van sportschool Feel So Good, Robin Couprie © Sarai Van Well

Honderden push-ups en air squats voor Serious Request; die spierpijn, die gaat komen...


OSS - Honderden push-ups, air squats en eindeloos bankdrukken. Twaalf leden van sportschool Feel So Good deden het afgelopen weekend 24 uur non stop crossfit workouts voor Serious Request 2019. 

Harde hardcore muziek schalt door de sportschool tijdens het laatste uur van de 24uurs crossfit marathon. Waar de ene atleet nog even door de fysiotherapeut wordt gemasseerd, gaat de ander nog één keer voluit op de sportmat met kettlebells. ,,Het gaat eigenlijk best goed", lacht sporter Michel van Hoeij (49). Hij heeft even een momentje van rust terwijl zijn teamlid weer aan de slag gaat ,,Dat komt ook doordat deze sportschool zo hecht is en mensen elkaar aanmoedigen en steunen. En niet alleen de teamleden, ook de organisatie en de bezoekers die zijn langsgekomen. Dat geeft energie." De meeste sporters bij Feel So Good zijn serieus met hun sport bezig en sporten minstens drie tot vier keer in de week. Al is ook voor hen een etmaal lang sporten niet altijd even gemakkelijk. ,,Het bankdrukken om half vijf in de ochtend, dat was wel even pittig", zegt De Hoeij. 

Nog even knallen 

Trotse eigenaresse van Feel So Good, Robin Couprie (23), moedigt vanaf de zijkant de atleten aan om ook het laatste uur ook nog te knallen. ,,Ik zag de actie van Serious Request voorbijkomen en heb hem gedeeld op onze besloten Facebookpagina. Daar kwamen meteen enthousiaste reacties op. De leden hebben de organisatie op zich genomen en sponsoren geregeld." En dat bleek een groot succes, niet alleen kwamen er veel mensen op bezoek tijdens de marathon, de donaties stroomden binnen. Het doel van 250 euro werd aan het eind van de marathon bijna vervijfvoudigd. Sportschool Feel So Good maakt maandag op Facebook het uiteindelijke bedrag bekend.