Volledig scherm
Ijen Kops werpt een laatste blik op het zijspan voor de Grand Prix in Oldebroek, in april. © Marcel Luyckx

In het spoor van Gerton en Ijen Kops; fanclub zet Opstap Festival op touw

SCHAIJK - De supportersclub van de Schaijkse zijspancrosser Ijen Kops en zijn bakkenist zet een evenement op poten. Zaterdag heeft ze een Opstap Festival voor jong en oud gepland op de grond van de familie Platenburg achterin de Runstraat bij het viaduct. 

In de voetsporen van zijn vader Gerton (voormalig Nederlands en Europees kampioen) is Ijen Kops actief in de crosserij. Hij vormt een team met Paul Horton. Achter de schermen is pa Kops de grote animator van Team Kops. 

‘Nog een man thuis die steigert met zijn fiets?’

,,Heb jij thuis nog een man of vriend die nog steigert met zijn fiets? Die vroemvroemgeluidjes maakt als hij gas geeft met zijn mountainbike? Of heb je een zoon die bezeten is van motoren? Een dochter die zich staande wil houden in een mannen wereld. Kom dan naar deze spectaculaire dag”, zo nodigt de supportersclub iedereen op Facebook uit.   

Bezoekers kunnen genieten van brullende motoren, opvliegend zand en een frietje. Ook kunnen ze op een motor klauteren. Dat wordt op foto vastgelegd. In de verwarmde feesttent treden artiesten op, onder wie Robert Sand en dj RowDaCoppa. Ook zijn Jaydee en Fayènn van Els uit Huisseling present, piepjonge, kersverse Nederlandse kampioenen.

Het Opstap Festival begint om 13.30 uur.  Het feest in de tent start om 16.00 uur. De opbrengst is bestemd voor Team Kops.

Een oproep van een trouwe fan:

  1. Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan
    PREMIUM
    Column

    Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhui­slaan

    Er kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!