Volledig scherm
PREMIUM
De ruit van het kantoor van kinderboerderij De Elzenhoek in Oss ligt aan diggelen na een inbraak vlak na het kerstfeest. © Laura Romanillos

Inbraak bij kinderboerderij Oss na kerstfeest: wég kluis, wég kerstgedachte

UpdateOSS -  De kerstgedachte heeft bij kinderboerderij De Elzenhoek een flinke knauw gekregen. De nacht na het kerstfeest werd er ingebroken en gingen dieven er met de opbrengst, 1400 euro, vandoor. 

Volledig scherm
De dieven sloegen de ruit in van het kantoor en namen de kluis, met 1400 euro, in zijn geheel mee. © Laura Romanillos

Vrijdagavond was het druk bij de varkens en de geiten in de Osse kinderboerderij. Het jaarlijkse kerstfeest, met uiteraard levende kerststal, is een publiekstrekker. Nadat de vuurkorven gedoofd waren en de dieren veilig op stal gezet, werd de opbrengst van de avond geteld. ,,1400 euro was het. Dat is veel geld, en geld dat wij gebruiken voor éxtra dingen”, vertelt de aangeslagen bedrijfsleider Talitha Visser. ,,Voor nieuwe dieren, of voor een nieuw speeltoestel. We hebben er met zijn allen zó hard voor gewerkt, om van onze kerstavond een succes te maken. Geld is maar geld uiteindelijk, maar voor onze mensen en voor de vrijwilligers vind ik het echt heel erg.”