John en José Hartogs overladen met reacties nu hun Snoepwinkeltje in Oss stopt

OSS - Op Facebook, in de supermarkt en natuurlijk in hun eigen winkeltje. Overal waar John en José Hartogs zich dezer dagen vertonen, worden ze overladen met reacties. De aanstaande sluiting van hun populaire snoepwinkeltje om de hoek bij het Maaslandcollege maakt veel los.

,,Echt, we kunnen nog geen boodschap doen of er begint iemand over", zegt John Hartogs in 't Snoepwinkeltje. ,,Dan zeggen ze: wat doe je nou toch? Of: waar moeten we straks dan naartoe? Ongelofelijk, al die aandacht.”

Het stel gaat eind dit kalenderjaar met pensioen. De eenvoudige maar razend populaire zaak aan de Ridderstraat wordt dan omgebouwd tot woning. Het echtpaar heeft dan bijna dertig jaar achter de toonbank gestaan van het snoepwinkeltje annex jeugdhonk. De zaak is zelfs nog enkele tientallen jaren ouder. Vele generaties scholieren kwamen er over de vloer voor een snack en een praatje. 

Nog geen spijt

Spijt van hun besluit hebben de twee uitbaters allerminst. ,,Ik word bijna 65 en het is een keer mooi geweest", zegt John Hartogs. ,,Maar jammer is het natuurlijk wel. Straks zo rond oktober, november zal het wel lastiger worden. Als de schappen leger worden en het einde wel heel definitief wordt.”

Volledig scherm
John en José tijdens het spitsuur in 't Snoepwinkeltje. © Van Assendelft Fotografie