Volledig scherm
© ANP

Jongen (15) uit Oss met wapen bedreigd en beroofd, moeder wil daders bereiken met bericht op Facebook

OSS - Een 15-jarige jongen is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur bedreigd met een wapen en beroofd van zijn rugzak, horloge en pet op de Julianasingel in Oss. Ook zijn telefoon werd gestolen, maar die is later in de bosjes teruggevonden.

De jongen was onderweg naar huis van een feestje, toen drie jongens bij het mortuarium op de hoek van de Julianasingel en de Docfalaan in zwarte kleding en met bivakmuts uit de bosjes sprongen met een wapen dat op een pistool leek, schrijft moeder Myrle Cannemeijer op Facebook. Of het om een echt wapen gaat, is niet duidelijk. De jongen raakte niet gewond.

Cannemeijer heeft met haar zoon aangifte gedaan bij de politie, maar hoopt met haar facebookbericht de ouders van de jongens, tussen de 17 en 20 jaar, te bereiken. 'Als jouw zoon zo'n wapen 'voor de lol' heeft, wees dan niet te naïef. Een rondslingerende bivakmuts moet ook wel een lampje laten branden', schrijft ze. 

De Osse hoopt dat de jongens of hun ouders zich bij haar of de politie melden. 'Ik snap dat je er als ouder ook niks aan kan doen en je schaamt. Ik zou het heel sterk vinden als je contact met mij opneemt zodat we kunnen bespreken wat nu verder'.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement