Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa. © Peter van Erp

Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie

Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek vandaag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.

,,Op deze manier kregen we een heel gedetailleerd beeld van de organisatie waarvan Martien R. de leider was", sprak een van de twee officieren van justitie die de zaak tegen R. en zijn vermeende bende leiden. Dat beeld bestaat uit een groep mannen die zich bezighield met grootschalige drugshandel, met name de import van cocaïne, de productie van xtc en amfetamine, wapenhandel, het witwassen van de opbrengsten en het plegen van of dreigen met geweld. 

  1. Brits-Jamaicaanse, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden
    Overleden

    Brits-Jamaicaan­se, maar ook Osse muzikant Robert Green overleden

    OSS - De van oorsprong Brits-Jamaicaanse, maar in Oss woonachtige muzikant Robert Green is overleden. In de jaren '80 was zijn band, Reality, bekend in het Verenigd Koninkrijk, ze traden op met UB40. Het nummer ‘Tell me what's going on in your mind’ bereikte de top 20 in Engeland en haalde ook de hitlijsten in Canada. Na een tour in Nederland, waar ze Doe Maar ontmoetten en verschillende optredens gaven samen, bleven Green en de band in Nederland.