Zondagavond wordt de lucht verlicht van 20.00 uur tot 20.30 uur
Volledig scherm
Zondagavond wordt de lucht verlicht van 20.00 uur tot 20.30 uur © #LightTheSky

#LightTheSky: bundels licht verlichten zondagavond de hemel als steuntje voor iedereen

RAVENSTEIN/SCHIJNDEL - In heel Nederland zullen zondag van 20.00 uur tot 20.30 uur aan de hemel bundels licht te zien zijn. Zo ook in Ravenstein en Schijndel. Veel bedrijven in licht en geluid hebben zich inmiddels aangesloten bij het initiatief van lichtbedrijf Delighted. #LightTheSky heet de actie.

Dennis Sommerdijk van HVR Show Equipment in Ravenstein: ,,We doen graag mee. We zullen om 20.00 uur een aantal bundels licht laten schijnen. Onze sector ligt nu natuurlijk ook helemaal stil en op deze manier kunnen we onze bewondering voor de mensen die zorg verlenen. We hopen dat mensen er een beetje van kunnen genieten.”

Een klein gebaar

Sommerdijk: ,,Delighted zit in de Achterhoek. Het is vooral een oproep voor onze branche. Licht is iets dat wij nu in kunnen zetten om iets moois te doen. Er doen veel grote bedrijven door heel Nederland mee. Wij doen zondag lampen aan bij ons bedrijf die in bundels recht naar boven schijnen. Medewerkers nemen ook lampen mee naar huis om te schijnen. Het is een gebaar. En weet je wat het is? Iedereen haalt ergens zijn energie uit nu, vooral als er niets te doen is. Als klein gebaar kan dit nu heel hoopvol zijn. Hopen we.”

In Schijndel doet de Purple Group mee aan de actie. 

Volledig scherm
© Getty Images
 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.