IKC Regenboog aan de Lijsterlaan in Oss.
Volledig scherm
IKC Regenboog aan de Lijsterlaan in Oss. © Google Street View

Lood in kraanwater basisschool Oss, IKC Regenboog schakelt over op water uit fles

UPDATEOSS - In het leidingwater van Integraal Kindcentrum Regenboog in Oss is lood aangetroffen. De school in de Schadewijk is uit voorzorg overgeschakeld op het gebruik van water uit flessen, in afwachting van het vervangen van de loden leidingen. Dat maakt scholenkoepel SAAM bekend op zijn website. 

SAAM heeft een onderzoek ingesteld naar het kraanwater in alle scholen die voor 1960 zijn gebouwd. Dit naar aanleiding van het nieuws dat er bij scholen in Utrecht lood in het drinkwater geconstateerd is. De uitslag van dat onderzoek was bij IKC Regenboog aanleiding om direct in te grijpen. Hoe hoog de concentratie lood in het drinkwater is wordt nog nader onderzocht. Lood kan een schadelijke invloed hebben op de hersenen, met name bij jonge kinderen. 

Het water bij alle andere onderzochte locaties van SAAM is veilig bevonden, meldt bestuurder Sandra Beuving woensdagmiddag. ,,Ik krijg net de resultaten van de laatste school binnen. We gaan nu onderzoeken waar de loden leidingen bij de Regenboog precies zitten en hoe we ze zo snel mogelijk kunnen vervangen.” 

 1. Het ene moment nog schoffelend in het groentehofke, het andere moment zwart-omrand op overlijdenspagina
  PREMIUM

  Het ene moment nog schoffe­lend in het groentehof­ke, het andere moment zwart-om­rand op overlij­dens­pa­gi­na

  OSS/UDEN/VEGHEL - Met de dag loopt het aantal coronaslachtoffers flink op. In Nederland, maar vooral toch in de noordoostelijke hoek van Brabant. Het virus heeft nu in bijna elk dorp of elke stad in deze regio een gezicht. Voor verdriet en waardig afscheid nemen is soms nauwelijks ruimte. Daarom een in memoriam voor onze bekende en minder bekende, maar vooral geliefde streekgenoten.
 2. Roompot Schaijk stelt huisjes beschikbaar voor personeel Bernhoven

  Roompot Schaijk stelt huisjes beschik­baar voor personeel Bernhoven

  SCHAIJK - Roompot Vakantiepark Schaijk stelt vanaf dit weekend 15 vakantiewoningen beschikbaar aan ondersteunend personeel van het ziekenhuis Bernhoven. Door de grote drukte en de lange werkuren door het coronavirus is het woon-werkverkeer voor velen een grote last. Indien de capaciteit van het park verder zou dalen, sluit het Roompot vakantiepark niet uit dat het nog extra woningen aan het ziekenhuis en Brabant Zorg kostenloos zal aanbieden.