Luchtfoto met de fabrieksgebouwen van margarinefabrikant Jurgens in het centrum van Oss, jaren twintig van de vorige eeuw.
Volledig scherm
Luchtfoto met de fabrieksgebouwen van margarinefabrikant Jurgens in het centrum van Oss, jaren twintig van de vorige eeuw. © Collectie Stadsarchief Oss

Margarinefabrikant Jurgens staat weer even centraal aan de Kruisstraat in Oss, net als andere industriëlen uit het verleden

OSS - Margarinefabrikant Jurgens keert even terug naar zijn voormalige hoofdkantoor aan de Kruisstraat in Oss. Niet in persoon, maar als onderdeel van een thema-avond over de opkomst van de Osse industrie in de Groene Engel. De avond op 27 oktober wordt georganiseerd door het Stadsarchief Oss, de bibliotheek en historische kring De Werkende Mens. 

  1. Agnes Princen ging zingend door het leven - altijd bleven de liedjes in haar hoofd, óók toen ze dementeerde
    PREMIUM
    In herinnering

    Agnes Princen ging zingend door het leven - altijd bleven de liedjes in haar hoofd, óók toen ze dementeer­de

    OSS - Het dorp van Wim Sonneveld, o wat hebben ze dat lied vaak gehoord! Agnes Princen zong haar hele leven, óók toen ze met dementie in zorgcentrum De Ruwaard woonde. Je hoefde maar een lied op te zetten, of ze zong het mee. Zwaaiend met haar armen, genietend van de muziek. De dementie maakte haar zachter, liever. Op 7 juni overleed ze, 87 jaar oud.