Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa © Peter van Erp

Martien R. haalt fel uit naar politie en justitie: ‘Ik ben de most hunted man van Brabant’

In zijn ‘laatste woord’ voor de rechtbank Oost-Brabant heeft ‘Godfather van Oss' Martien R. vandaag fel uitgehaald naar het Openbaar Ministerie en politie. ,,Er worden leugens en geruchten over mij verspreid zonder enig bewijs. De krant kopte na mijn aanhouding: ‘De most wanted man van Brabant’.  Maar wat ik ben is de most hunted man.” 

R. somde zelf op met welke zware delicten hij de afgelopen jaren allemaal in verband is gebracht. De moord op Henk Baum (maart 2018), de dood van Peter Netten (juni 2018), de moordpoging op Bianca van der H. (april 2015) en een vrouw die voor haar werd aangezien (juli 2016) en een hele serie brandstichtingen die Oss in 2018 teisterden. ,,In al deze gevallen lekt Justitie mijn naam naar de pers als verdachte. Uiteindelijk blijft er van al die verdenkingen niks over. Maar intussen wordt het beeld van een levensgevaarlijke crimineel wel gecreëerd.” 

Martien R. nam de zaak rond Arie den Dekker aan als voorbeeld. ,,Het huis van Arie werd in brand gestoken en hij moest onderduiken omdat hij op mijn dodenlijst zou staan. Ze hoopten dat Arie onder die druk zou gaan praten. Maar Arie wist niks en na vijf maanden dumpten ze hem zonder pardon op straat. Arie kon letterlijk in de stront zakken. Zo zet Justitie mensen tegen elkaar op.”

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.