Een willekeurig pakket van de Voedselbank Oss en omgeving. De Voedselbank maakt deel uit van het flankerend (aanvullend) minimabeleid van de gemeente Bernheze.
Volledig scherm
Een willekeurig pakket van de Voedselbank Oss en omgeving. De Voedselbank maakt deel uit van het flankerend (aanvullend) minimabeleid van de gemeente Bernheze. © Voedselbank Oss

Meer geld voor aanvullend minimabeleid Bernheze, om kind niet de dupe te laten worden

HEESCH - Voor flankerend ofwel aanvullend minimabeleid stelt Bernheze drie jaar lang zo’n 48.000 euro per jaar beschikbaar. Daarvoor zijn hernieuwde afspraken gemaakt met vijf partners. Bernheze doet dit vooral omdat de gemeente niet wil dat kinderen de dupe worden van de financiële situatie van hun ouders. 

  1. Hondenbelasting belandde net niet in de doofpot, maar Ossenaren probeerden het massaal te ontduiken
    PREMIUM
    Stille Getuigen

    Hondenbe­las­ting belandde net niet in de doofpot, maar Ossenaren probeerden het massaal te ontduiken

    OSS - De Osse wethouder Frank den Brok heeft ambtshalve niets tegen honden. Voor de wethouder zijn honden alleen begrotingsposten. Plus en min. Als de Tweede Kamer een streep zet door de hondenbelasting, komt Oss ineens 520.000 euro tekort, berekende hij, en dan moet de ozb met 3% omhoog. Maar waar bemoeit de Kamer zich mee? Handen af van onze hondenbelasting, bezweert de wethouder, ook al hoort die belasting volgens hem ‘misschien niet meer bij deze tijd’.