Volledig scherm
PREMIUM
De technische recherche bivakkeert al vijf dagen voor de flat aan de Lisztgaarde in Oss. © Peter van Erp

Moord op Peter Hovens lijkt ingegeven door wraak: hij zou zus van verdachte diep beledigd hebben

DEN BOSCH/OSS - De moord op Peter Hovens in Oss vorig jaar 22 februari, lijkt te zijn ingegeven door wraak. Dat heeft de hoofdverdachte, de 38-jarige Grzegoz Z., verklaard. Hovens zou de inmiddels overleden zus van Z. , die jarenlang bij hem in huis woonde, diep hebben beledigd .  

Volledig scherm
Het flatgebouw aan de Lisztgaarde. © Funda

 Peter Hovens werd op 22 februari dood gevonden in zijn appartement aan de Lisztgaarde in Oss. Hij was door  één steek in de borst om het leven gebracht. Zijn lichaam vertoonde tal van messteken en snijwonden.  Uit zijn appartement bleken later zijn portemonnee met zijn bankpas, zijn mobiele telefoon en laptop gestolen. Met die bankpas werd kort na de steekpartij  in Oss minstens 1.250 euro gepind door twee mannen, de 38-jarige Grzegoz Z. en de 26-jarige Matheus D.  Van het buitgemaakte geld kochten de mannen in Amsterdam nieuwe kleren. 

De twee Poolse mannen kenden elkaar niet. Ze zouden elkaar kort voor de moord op het station in Oss hebben ontmoet.  Ze hadden geld nodig en Z. zou gezegd hebben dat hij in Oss wel iemand  wist van wie hij geld kon lenen. Bovendien moest hij nog wraak nemen op die man - Peter Hovens - omdat die zijn zus voor hoer zou hebben uitgemaakt. 

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.