Volledig scherm
PREMIUM
Het chaletpark bij Hotel De Naaldhof in Oss is allang geen vakantiepark meer. © Van Assendelft Fotografie

Naaldhof in Oss vecht tegen toeristenbelasting voor arbeidsmigranten

OSS - Hotel de Naaldhof is het beu om toeristenbelasting af te dragen aan de gemeente Oss voor de honderden arbeidsmigranten die gehuisvest worden op een chaletpark aan de Docfalaan. Uitbater Bob Vink daagt de gemeente nu voor de rechter. 

Volgens fiscaal jurist Hans de Willigen, adviseur van Vink in deze kwestie, is de gemeentelijke verordening waarin de toeristenbelasting in Oss is geregeld niet rechtsgeldig. Om deze reden is de gemeente Oss volgens De Willigen in een vergelijkbare zaak al in het ongelijk gesteld. ,,Die uitspraak laat geen ruimte voor twijfel. Ik begrijp dan ook niet dat de gemeente het nu toch weer op een rechtsgang aan laat komen.” 

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.